Външен или собствен ИТ отдел да изберем?

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Зависи от това какъв е размера на компанията ви, структурата и какви са дългосрочните ви цели. Със собствен ИТ отдел обикновено разполагат компании с над 150 служители, за да се рентира наемането на един ИТ служител. Наемането на такъв служител повдига нови въпроси – нужно е да има втори служител, в случай че първия излезе в отпуск, болничен и текучество, налага се този ИТ да бъде управляван, както, да сте сигурни, че се направили добър избор при наемането му. И понеже ИТ е широка специалност, знанията на един човек рядко могат да са достатъчно всеобхватни, за да заменят екип от специалисти, профилирани в своята сфера. 

Наемането на външен отдел е отлично решение при малки, средни и големи компании. Той ви носи удобство и оптимизира разходите – при избора на ИТ обслужване от Хай Тийм имате на разположение един основен ИТ специалист, който е запознат със структурата на компанията ви и втори – поддържащ, когато главния отговорник отсъства. Управлението на специалистите и нужното им оборудване за целта са наша отговорност. Едно от предимствата на външните ИТ отдели е множеството типове системи, които познаваме при различните клиенти – част от работата ни е да ви консултираме за избора на подходящи ИТ решения. Хай Тийм работи с всички големи вносители на софтуер и техника за България – ще получите най-доброто решение на справедлива цена.

Представлявате голяма компания със собствен ИТ отдел – ние, от Хай Тийм отлично си сътрудничим с ИТ отделите на няколко големи компании от България и чужбина. ИТ отделите им изготвят заданията, които ние внедряваме и това се постига с оптимални разходи. В случай, че собственият ви ИТ отдел е претоварен и чакате дълго за решаването дори на елементарни задания – това е сигнал, че може да подпомогнете работата на отдела си чрез добавянето на външен ИТ отдел.

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Още от нашия блог