Хай Тийм дари 20 лаптопа на ученици без компютри

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Развълнувани сме да споделим, че на 22.6.2023 г. Хай Тийм дари 20 обновени лаптопа на ученици от Национална търговско-банкова гимназия в гр. София, които нямат достъп до компютър у дома.

Избрахме училището, защото Хрант Минасян, съосновател на Хай Тийм е завършил тази гимназия. Гимназията е известна като едно от елитните учебни заведения в страната. Вярваме, че тези ученици имат желание да се развиват и всяка подкрепа в техния потенциал след време ще се възвърне многократно в обществото.

0 1
1 1

В продължение на няколко месеца се подготвяхме за този момент. Обновихме всички 20 компютъра с нови SSD дискове с капацитет 250 GB, за да осигурим достатъчно пространство за операционната система и файловете на учениците. Закупихме RAM памети и ъпгрейднахме машините с максималното количество оперативна памет 8 GB, предвидено по спецификация, за да работят бързо с няколко приложения едновременно. Инсталирахме Windows 10 с лицензен ключ и необходимите софтуери за един ученик, така че децата да ги използват още веднага. Допълнително закупихме захранващи адаптери и направихме хардуерна профилактика на машините – смяна на термопаста и почистване на вентилатора, сменихме CMOS батериите, за да дадем дълъг живот и надеждна работа на устройствата. Също така наши партньори, които пожелаха да останат анонимни, осигуриха нови безжични мишки Logitech M185 и чанти Dell.

На церемонията съоснователят на Хай Тийм, Хрант Минасян предаде компютрите на техните нови собственици, заедно с лично отправено писмо. Сподели лична история как неговото семейство не е могло да му осигури компютър преди да завърши гимназията. 10 години по-късно със съдружните си основават ИТ компанията Хай Тийм.
Моментът беше изключително запомнящ се, децата бяха щастливи и благодариха. Искаме да отправим тези благодарности към нашия екип, който вложи неимоверни усилия и като време, и като средства. Благодарим и на многото ни партньори, които помогнаха да се сбъдне тази мечта. Специални благодарности на класния ръководител на г-н Минасян – г-жа Бойка Генкова, която успя да ни свърже с тези ученици. На събитието тя предаде свидетелство за дарението.
3 1
5
В Хай Тийм се грижим компютрите на работните Ви места да работят ефективно и да сте сигурни в съхраняването на важната Ви информация. Дейността ни включва процесите от доставка на хардуера и софтуера, през изграждането на цялостна информационна система на компанията – сървъри, мрежи, виртуални частни мрежи, Microsoft 365, киберсигурност – бекъп, Disaster Recovery, firewall, антивирусни решения и т.н. Както и последващата грижа за цялостната ИТ поддръжка на системите. Наши клиенти са от фирми с едно работно място до международни компании с хиляди служители. През 2022 година фирмата ни навърши 10 години от основаването си. Повече за нас ще научите на сайта ни https://www.highteam.bg/
Последвайте фейсбук страницата и LinkedIn профила ни, за да получавате ценна информация и ИТ съвети, които ще Ви помогнат във Вашето развитие.

22.06.2023 г.

гр. София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Още от нашия блог