Архив на база данни на медицински софтуер

Съхранение на ежедневен архив на базата данни на медицински софтуер на външен сървър и наблюдение
Представяме Ви нашата специализирана услуга за лекарски практики „Съхранение на ежедневен архив на базата данни на медицински софтуер на облачен сървър и наблюдение”.


Защо е важно да съхранявате данните си?


Критичността на здравната информация предполага да бъде защитена от загуба базата данни на медицинския софтуер при техническа неизправност на хардуера и/или софтуера, кражба, природни бедствия, компютърен malware /вируси и други зловредни кодове/ и други.
Архивирането на данните Ви от медицинския софтуер вече е задължително за всички лекарски практики, съгласно чл. 244, ал. 11 от НРД № РД-НС-01-2 от 1 септември 2023 г. за медицинските дейности "Информацията, която се съхранява в електронен вид, задължително се записва и на външни електронни носители."

Какви са ползите за Вас?

- сигурност за Вашите данни на медицинския Ви софтуер;
- спокойствие, че данните Ви се съхраняват надеждно и по-малко изгубени нерви при инцидент - спокойният сън е важен - реагираме с възстановяването на последния наличен архив на базата данни още същия работен ден;
- стабилност и предпазване от финансови и други загуби - никакви или малки загуби на работно време и средства при инцидент в сравнение с липсата на данни.
- непрекъсваемост на работния процес - хиляди пъти по-бързо възстановяване след инцидент, ще се върнете в обичайната си работа за минути или часове. Възстановяването на данни без да имате архив отнема дни и седмици и най-често пълното възстановяване на данни от НЗИС е невъзможно;
- спазване на GDPR стандарта - бекъпът на медицинската информация е част от изискванията.


За кого е предназначена услугата?

Услугата е предназначена за всички лекари по медицина, дентална медицина в доболничната помощ - индивидуални и групови практики, медицински центрове, медико-дентални центрове и лаборатории без значение дали работят с договор към НЗОК или само на свободен прием.
Единственото условие е медицинският софтуер да изготвя локален архив на базата данни, като например медицинските софтуери от фамилията Хипократ - GP/S/D - Контракс, фамилията ЕMS - Данина, фамилията Niset - Нисет, фамилията Rescue soft - SAT1977, фамилията Global Medics - Global System Solutions и други.


Как работи?


Архивът на базата данни на медицинския софтуер се изготвя автоматизирано от софтуера Ви. Стандартно това се прави един път в деня - началото или края на работния Ви ден. Той се изпраща регулярно през интернет до защитен сървър, посредством софтуер, който инсталираме на компютъра Ви.
Услугата е проактивна - всеки месец проследяваме дали се прехвърлят данните при нас и Ви известяваме при липса на постъпили данни.
При поискване връщаме последния архив на базата Ви данни от облачния сървър до 1 час от постъпилата заявка.
Възстановявали сме загубени данни на множество клиенти! Защитете данните си днес!

ВАЖНО! За да бъдат изпратени архивите Ви до облачния сървър е нужно:
- Клиентът да архивира данните на медицинския си софтуер всеки работен ден без да се прекъсва процеса по архивиране;
- Да има налична интернет връзка;

- След архивирането да е минал поне 1 час, за да може софтуерният агент да качи последния архив в облака;
- При промяна на компютъра, на който работи медицинският софтуер, пътя до папката с архивите на компютъра или преинсталация на операционната система, следва да бъдем уведомени до 1 работен ден, за да възстановим функционалността по бекъп на данните.
При възстановяване на бекъп, ще бъдат върнати само данните от последния архив, който се съхранява при нас. Възможно е да се наложи ръчно възстановяване на данни от клиента след последния архив до момента на загубата им.

Колко струва?

Цена: 168 лв./годишно с вкл. ДДС за 1 лекар
За групови практики, медицински центрове и лаборатории с повече потребители, цената се изчислява според обема на използваното пространство от архивите.

За цялостна ИТ поддръжка на медицинската Ви практика, изберете услугата  „Абонаментна ИТ поддръжка за медици”

Какво казват клиентите за нас:

Dr Lilyana Vasileva modified
д-р Лиляна Василева Общопрактикуващ лекар

Изказвам благодарността си на екипа на фирма Хай Тийм. На 9.8.2021 година дефектира твърдият ми диск. Данните на медицинския софтуер бяха възстановени от архивните копия, които се архивират чрез Вас. Специалистите реагираха изключително бързо, като ми донесоха нов компютър, възстановиха данните и започнах работа в рамките на 2 часа.

Dr Veselka Pachova modified 150x150 1
д-р Веселка Пачова Общопрактикуващ лекар

На 8.1.2021 г. ми дефектира твърдия диск. Обадих се на горещата линия - възстановиха ми архива на медицинския софтуер в рамките на 15 минути и можах да започна работа в рамките на 30 минути. Изключително благодаря на екипа на Хай Тийм!

р Лилия Маринова modified
д-р Лилия Маринова Общопрактикуващ лекар

Искам да изкажа благодарност на екипа на фирма Хай Тийм ООД, които на два пъти спасяват базата данни на медицинския софтуер при кражба на компютъра ми. Техниците реагираха изключително бързо, върнаха архива на медицинския софтуер и ми дадоха заместващ компютър, и така можех да започна работа още на следващия ден.

  Често задавани въпроси

  Свържете се Централния ни офис в секция Контакти. Ще запишем данните Ви, предоставим договор и инсталираме с дистанционен достъп апликацията на компютъра, на който се съхраняват архивите на базата Ви данни. Процедурата отнема стандартно между 15 и 30 минути на компютъра Ви.

  Архивирането на преносима памет е някакъв начин за запазване на информацията, но е далеч от най-сигурния. Архивирането на преносима памет може да Ви предпази от повреда на твърдия/SSD диск, софтуерен срив или човешка грешка. Но не можете да разчитате на нея да Ви предпази от токови удари, кражба, компютърни вируси и природни бедствия. Представете си колко хора са загубили данни при наводненията в Карловско или в Царево. Тя е дори по-уязвима от компютъра Ви, защото преносимите памети често дефектират.

  Облачният бекъп на данните е по-надежден, поради много причини:

  • съхранява информацията на различна локация от основната. Това би Ви предпазило допълнително при рискове от кражба, природни бедствия – пожар, земетресение, наводнение.
  • защото работи автоматизирано и няма как да „забрави“ да архивира данните Ви.
  • по-бърз – не отделяте от времето си. Ако всеки работен ден отделяте по 3 минути за бекъп, то накрая на годината ще сме ви освободили над 12 часа.
  • Най-голямата разлика е в проактивността на услугата – ние проверяваме ежемесечно дали пристигат Ваши архиви при нас. При опредерен период на липсата им, ще Ви потърсим, за да открием причината. С проактивните проверки получавате сигурност, че ще получите данните си, когато са Ви нужни. Това елиминира опасности от липса на архив, както ако например използвате друг доставчик и си запълните предоставеното пространство или апликацията му се счупи без да разберете.
  • За разлика от други доставчици, апликацията ни има вградена антивирусна защита и защита от криптовируси на световно ниво. Това може да Ви спести огромни главоболия.
  • Използваме сигурна криптирана технология за пренос на данните.
  • Данните Ви са защитени и използвате върхови технологии. Доставчици на безплатни сходни услуги често използват стари и ненадеждни защити.

  Към средата на 2023 г. услугите ни се използват от над 250 лекари и от над 10 години. През този период сме спасили данните на множество клиенти и сме им спестили стотици часове труд, лишения от доход, загуба на изработени прегледи, загуба на довери от пациентите, средства за възстановяване на данните от ИТ специалист и т.н. Всеки клиент, който се е обърнал към нас е получил данните си! Уверете се от отзивите на клиентите ни!

  Напълно нормално е да сте отговорни към данните си. Предприели сме множество мерки, за да съхраняваме сигурно данните Ви:

  • избор на надежден партньор – технологията за съхранението на данните е разработена от Acronis. Компания с над 20 годишна история. Тя притежава множество центрове за данни по цял свят и използва най-надеждни технологии за защита. Всичко това е защитено надлежно със сертификати за сигурност и съответстие на стандартите на локални и международни организации. Клиенти на компанията в глобален план са множество държавни и военни структури, които съхраняват данните си.
  • Данните Ви са защитени с двуфакторна идентификация и се предават по сигурна силно криптирана връзка.
  • Служителите ни са обучени и запознати с изискавнията за добри практики за съхрение на данни. Също така като ИТ компания прилагаме добрите практики в ИТ, както и регламента за защита на личните данни GDPR

  Ако все пак искате да научите повече, свържете се с нас, за да поговорим.

   

  Синхронизацията е автоматизирана и не е нужна намеса от Ваша страна. Все пак е необходимо да следите Вашия медицински софтуер да извършва регулярните си процедури по архивиране ежедневно или по-често, както и да сте осигурили интернет връзка до компютъра си, за да позволи на сървъра да получи данните от архивите Ви. В случай, че сте преинсталирали операционната система на компютъра си, на който е качена апликацията за бекъп, се свържете незабавно с Центъра за клиенти, за да я възстановим безплатно.

  Свържете се с нашия Център за поддръжка на указаните телефони или имейл. Ще бъдете подканени да се идентифицирате и наш сътрудник, ще Ви предаде най-актуалния архив, който се пази в облака. Ще го предадем чрез дистанционен достъп до посочен от Вас компютър. Възможно е да се наложи ръчно възстановяване на данни от клиента след последния архив до момента на загубата им.

  Апликацията за бекъп притежава вградена защита от зловредни кодове и защита от криптовируси, която изисква съвременен компютър, за да работи адекватно. На по-слаби и стари компютри може да се наблюдава забавяне. Свържете с нас, за да деактивираме защитата от зловредни кодове и криптовируси и компютърът ще възстанови предишната си скорост.

  Свържете се с Центъра за поддръжка и нашите специалисти ще пренастроят безплатно софтуера на новия Ви компютър.

  Последният архив пази цялата история на прегледите, която имате. Ако сте създали документи след синхронизирането през интернет на последния архив в облачната ни среда, то е нужно да се възстановят ръчно, като техния брой обичайно е пренебрежим спрямо всички данни.

  Услугата е специализирана за медици, но всеки друг който съхранява данни може да се възползва от нея. Свържете се с нас, за да ни разкажете повече за конкретната си нужда.

  Уведомете ни в писмено за намеренията си с едномесечно предизвестие и ние ще Ви върнем остатъка от сумата за предплатената такса по банковата Ви сметка.

  High Team

  Предоставяме ИТ поддръжката, която жадувате да получите!

  ИТ поддръжка

  Изправността на ИТ системите е критично важна за дейността на организацията Ви.

  Абонаментна ИТ поддръжка

  С абонаментната ИТ поддръжка получавате персонално отношение и професионална грижа за Вашите ИТ системи.

  Инцидентна ИТ поддръжка

  Инцидентната ИТ поддръжка има за цел еднократно съдействие при възникнал инцидент.

  Изграждане на компютърни мрежи

  Хай Тийм изгражда жични и безжични мрежи по задание от клиента.

  Архивиране на данни

  Създаването на периодични копия на критичните данни и системи .

  Системна интеграция

  Свързване на различни компютърни системи и софтуерни продукти.

  Сервиз за извънгаранционна техника

  Диагностика, профилактика, ремонт на извънгаранционна техника.

  Видеонаблюдение

  Изработката на качествена компютърна мрежа е от съществено значение.

  Полезно

  Полезна информация

  В тази секция ще откриете полезна информация, свързана с ИТ поддръжката за всяка компания.